Jogosultság

A megrendelt és megvásárolt kurzus(ok)hoz hozzáférést kapsz, erről kimegy egy tájékoztató email. Ha ez elkallódik, akkor jelentkezz be a Profilom menüben és a Kurzusok -> Megvásárolt almenüben is láthatod kurzusaidat. Kattints rá és könyvjelzőzd el az oldalt, hogy kurzusvégzés ideje alatt egyből ide találj máskor is. Kezd el a kurzust, láthatod a videókat.

Nem látod? Előfordulhat, hogy bár az oldalba be vagy jelentkezve, de a player mégis azt mondja nincs jogod hozzá, akkor jelentkezz be a regisztrált gmailes címeddel a youtuba fiókodba vagy ha több fiókod van válts. (Pc-n ide alapból valószínű, hogy be vagy jelentkezve, hiszen ez a google (gmail stb.) accountod is. A telefonod biztosan be van jelentkezve.) Nem érthető? Itt mutatom.

Hangerő

Vannak hangosabb laptopok és halkabbak, a hangerőt otthonodban tudod növelni 4 módon:

  • az alkalmazást hangosítod, a playert
  • a gépedet (v telódat) hangosítod, jobb alul
  • ha ez sem elég, akkor javaslok hangszórót rákötni, amivel tudsz plusz hangerőt és térhatást elérni a szobában, pláne ha távolabb állsz
  • HDMI kábellel rá tudod kötni a TV-re és annak hangrendszere fog szólni
  • fülhallgatóval sokkal jobban hallatszik minden, csak ne legyen vezeték, mert az akadályoz a mozgásban (elmélethez pl jó a vezetékes is), vezeték nélküli bluetooth füles lehet még segítség
  • telefonnal is lehet gyakorolni, pl mozgást követni

Kép/Videó

A videók jogvédett youtube videók, amelyek be vannak süllyesztve a weboldalba (e-learning platform).

A lejátszót ki tudod rakni full screenbe.

A PC-t rá tudod kötni TV-re HDMI vagy VGA kábellel, a még nagyobb képernyőért.

Vannak olyan okos telók, amelyek szintén ki tudják rakni a képet TV-re.

A videó minőség HD vagy FHD, de a lejátszód leveheti gyengébbre, ha úgy ítéli meg, hogy vékony az inet kapcsolatod. Tehát attól függően változhat a videó minősége, hogy hol vagy, milyen neted van. Ezt tudod állítani a lejátszó jobb alsó sarkában: fogaskerék > Quality > 720. Alapból auto-n van. Ha szaggat, akkor gyenge a neted a HD 720-hoz, vedd lejjebb a felbontást!

Visits: 247