Meditáció és tudat tanfolyam

Örök hozzáférés
minden szintnek
0 kvíz
21 beiratkozó

Kinek szól a meditáció tanfolyam

Neked szól, ha hiányzik életedből a harmónia, az elégedettség, a belső béke, vagy az elméd túl csapongó és szétszórt.

Meditáció és tudat tanfolyam neked szól, ha érdekel a jóga felsőbb ága, a légzés és a meditáció, a tudat rejtelmei, a klasszikus meditációs hagyományok bölcselete és a modern tudatkutatás hogyan férnek meg egymás mellett. Ha szeretnéd életedet stresszmentesebbé, harmonikusabbá, elmédet nyugodtabbá, fókuszáltabbá tenni. Ha érdekel a relaxáció, az önmagadba tekintés, a megismerés, az én, a tudat lehetőségei és rejtelmei, a tudatalatti és a tudatfeletti. Nézd meg mit adhat neked a Meditáció és Tudat modul.

Jógás nyelven a felsőbb astangával foglalkozunk (5-8), a figyelem szerepével, a fókusz, a koncentráció, kontempláció és feloldódás, egységállapot, tudat állapotok, meditációs szemléletmódok, módszerek és célok. Felsőbb-alsóbb énünk akadályai és lehetőségei az abszolút, illetve relatív szinteken tárgyalva. A meditáció modul a jóga kontextusán kívül is megállja a helyét, hiszen az nem csak a jóga hagyomány sajátja. Megvizsgálunk különféle tudatmodelleket é a tudatfejlődés lehetőségeit: jóga, buddhista, pszichoanalitikus, wilberi integrál szemlélet. A tanfolyam során alkalmanként 15-35 perces ülések lesznek.

Tematika – meditáció és tudat tanfolyam

  1. Relaxáció: relax és stresszkezelés, ellazultság fázisai, módszerei, ideg rendszer tónusai. ÉrzetfigyelésJóga nidra mélyrelax.
  2. Mi nem meditáció: felsőbb astanga 5-8, mi a relaxáció, koncentráció, kontempláció, szamádi, meditáció? a figyelem szerepe és lehetőségei, nyitott és zárt fókusz, egyhegyűség. Légzésfigyelés. Meditációs pózok hangolása, struktúra és tartás szerepe, derék, térd és gerinc problémái.
  3. Elmén túli tudat: módosult tudatállapotok, tudatfeletti, tudatalatti, fogalmiság és üresség, megismerés és megismerő, a tanú, a lélek, atman, purusa-prakriti. Nyugati tudatmodellek: freudi, jungi, transzperszonális, integrál. Kiüresítő, elvágó légzések, fordított póz, mint a meditáció előszobája.
  4. Jóga tudatmodell: manasz, ahamkara, buddhi, csitta, atman. Kettősségek: tudat-anyag, benn-kinn, szellem-anyag és világnézeteik. Mantra és Brahmari légzés.
  5. Integrál tudatfejlődés létrája, 9 szintje, személyiség, tudat és kulturális fejlődés, szelf-rendszer, szint és állapot, kilátás és interpretáció, lehetőségek, elakadások. Fekvő tri bandha légzés. Mudrák.
  6. Üresség: sunjatá, értelmi űrállapot, relativitás, modern kvantumfizika és az ősi bölcselet, fogalmi háló, mint mátrix, nyelviség, metaforák és valóság. Légzés visszatartás: Kumbaka. Tratak.
  7. Nondualitás: patandzsáli astanga 7-8: djána, szamádhi, tudás és bölcsesség, vélt tudás, nézeteken túl, ritmus és szünet gondolatok és lélegzetek közt, tértudatosság, légzés metafizikája (kumbaka, susumna nadi). Lézgzésvisszatartás kumbaka, nadi sodhana.
  8. Abszolút és relatív ösvények: klasszik és modern megközelítések a fokozatos és direkt szemléletben, jón és rosszon túl, mindfulness, Tolle, a Most hatalma, jelenLét, szellemi materializmus meghaladása, tér tudat, tükör tudat. Hangfigyelés, zazen és koan, sétáló meditáció.

meditáció és tudat tanfolyam

Tanfolyam részvételi verziók

Az online hozzáférés: a felvett órák videók formájában megtekinthetőek, egyénileg tetszőleges időpontban elvégezhetőek, többször is megtekinthetőek, ha ismételni szeretnéd és örökre szól, tehát később ismét felhasználható. Elvégzéshez ajánlott gyakoriság a heti 1 lecke.

1 lecke: 120-135 perc, 25% elmélet – 75% gyakorlat.

A teljes tanfolyam: 8 lecke + jegyzet + opcionális egyéni konzultáció online.

Részvételi verziók:

  • 1-4. lecke – 11.900Ft – bizonytalan vagy a teljes folyamatot illetően vagy hogy neked való-e? csak a kurzus első felére nevezz be, 1 hónap múlva eldöntheted, hogy folytatod vagy nem, ezt jelezd a megrendeléskor kommentben és erről kapsz számlát!
  • 1-8. lecke – 23.900Ft – teljes kurzus – az egészet akarod, mert így kerek, ehhez bónusz 30p egyéni konzultáció is jár

Kérlek minden esetben vásárold meg a teljes tanfolyamot a MEGVESZEM gombra kattintva!

Ingyenes betekintő videók – meditáció és tudat tanfolyam

Nézz bele a leckékbe küldök neked egy gyakorlati és egy elméleti leckét, add meg emailcímedet itt.

Rólam

Sápi Ádám – ÚjTest, a radikális TestTudat

jóga, tai chi, chi kung oktató, természetgyógyász, mozgásterapeuta, buddhista tanító

Meditáció kapcsán: 20 éve kezdtem meditálni, jóga és buddhista hagyomány keretein belül. Tanultam és gyakoroltam a jóga terén a felsőbb astanga ágait, a tantrikus, a jantra alapú és imaginatív módszereket, valamint az advaita vedanta szemléletét. A buddhizmus terén – azon túl, hogy a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán végeztem 2010-ben – főképp tibeti tantrikus, a dzogchen és a zen hagyomány útmutatásai alapján gyakoroltam. A tudat megismerésében volt szerencsém elmélyülni hosszabb – akár 21 napos – elvonulások alkalmával (vipasszana, önvaló kutatás, dzogchen, zen). Tanultam és gyakoroltam meditációt Nepálban 2009 és Indiában 2010, ahol kolostorokban éltem, valamint 1 évnyi intenzív zen gyakorlásban volt részem 2018-ban, amely alatt egy meditációs központban éltem (Kwanum Zen Center Berlin). Mindemellett tai chi oktatóként is működöm, ami számomra egy dinamikus meditáció is, afféle mozdulatlanság a mozgásban.

Visits: 2973
User Avatar

Sápi Ádám,
chi kung, tai chi, jóga oktató, buddhista dharmatanító, harcművész, mozgásterapeuta

TAICHI kapcsán: 2007 óta gyakorlok több féle chi kung, tai chi stílust és kung fut. 2013 óta tanítok életerő fejlesztő (Bian), 8 brokát, évszakspecifikus meridián és 5 elem alapú chi kung gyakorlatokat a jóga mellett. 2014-ben nemzetközi Integral Tai Chi oktatóit szereztem, tanítottam integrál tai chi 10 formát és flow szériákat, toló kezeket (tui shou) és klasszikus tai chi chuant a Buddhista Főiskolán, Arany Hegy és Compass Hungary egyesületekben, Aum, Asram és több stúdióban is Bp-en és Berlinben. 2017-ben állt össze bennem a Tai Chi Flow koncepció, amelynek 3 forrása az Integral Taichi, a Yang TaiJiQuan és a Wudang stílusú belső harcművészetek. A TCf egy saját rendszer 4 szinttel, amely integrálja a klasszikus és modern taichit, amelyhez a felkészítő szintek révén kezdők is könnyen be tudnak kapcsolódni és egyből taichi élménnyel gazdagodnak, a haladók számára pedig az elmélyítő szintek állnak rendelkezésre, amelyben képességeiket és a taichi haladó szintjeit és az alkalmazást gyakorolhatják. A TCf rendszer modulárisan felépített, személyre szabható, így jobban fókuszálhatsz arra, ami téged érdekel: egészségmegőrzés, energetika, mozgáskultúra, flow, harcművészet vagy önismeret. A TCf rendszer több éves képzési tervvel, iskolaszerűen lehetőséget teremt a tanulásra, gyakorlásra rendszeres órák, hétvégi workshopok, rövidebb tanfolyamok, hosszabb képzések és táborok-elvonulások formájában, online és élőben, Budapesten és több helyütt vidéken is elérhetővé téve a taichit mindenki számára.
Rólam bővebben: itt,
Facebook: itt,
Youtube: itt,
Tai Chi témájú írásaim: itt,
Tai chi oktatásról: itt,
Tai Chi flow rendszerről: itt

*********************************************

JÓGA kapcsán:  A jógámat többféle hatás formálta az elmúlt 20 évben (hatha, tantra, himalaya, kundalini, ashtanga, vinyasa, integral), nagyjából 10 éve tanítom és még mindig változik, mint az Élet. A címkékkel mindig is bajban voltam, mostanában Vinyásza vagy Integrál jógának hívom, amelyben a légzéstechnika és a test-tudati fókusz hangsúlyos. Mivel a rizskeksz látvány nem csillapítja az éhséget, legjobb ha kipróbálod. Az órákon lesz részed kihívásokban, erőfeszítésekben, belső hőben, dinamizmusban, áramlásban, izzadásban, nyújtásban, felszabadultságban, egyensúlybakerülésben és relaxban. Fejlődsz és jobb leszel stresszkezelésben, vitalitásban, jól-létben, egészségben, megtestesültségben, fókuszban, kreativitásban, jelenlétben, elégedettségben, belső Csendben. Jógikus-ájurvédikus tisztító gyakorlatokat 10 éve csinálok csoportban és egyéniben is, évente többször is, táborokban is.

Ádám tevékenységeiről bővebben: itt,
Facebook: itt,
Youtube: itt,
Online képzések: itt,
Online kurzusok: itt

*********************************************

Rólam:2001 óta foglalkozom jógával, tantrával és buddhizmussal, 2007 óta foglalkozom a tai chi szellemiséggel és harcművészettel. 2011 óta tanítok, jógát, tai chit, chi kungot, illetve vezetek önismereti csoportokat, tartok bodywork programokat, tisztítókúrákat, táborokat, elvonulásokat. Rendszeres tanfolyamaim, workshopjaim online is elérhetőek. Egyéni kezelések során integrál jóga terápiát végzek, amely magába foglal TestTudat(osság) fejlesztést, bodyworkot, illetve jóga-, chi kung-, légzés-, és mozgásterápiát.

Szólj hozzá