User Avatar

Légzéstechnika, pránajáma tanfolyam

Örök hozzáférés
minden szintnek
0 kvíz
35 beiratkozó

Mit nyersz a légzéstechnikákkal?

 • immunizáció
 • belső hő
 • stresszoldás
 • nyugodt elme
 • jó emésztés
 • belső átalakulás

Kinek szól a légzéstechnika, pránajáma tanfolyam?

Ha szeretnéd életedet stresszmentesebbé, kiegyensúlyozottabbá, testedet egészségesebbé, vitálisabbá, elmédet nyugodtabbá, fókuszáltabbá tenni. Ha szeretnéd akaraterődet, határozottságodat fokozni, komfortzónádat, teherbírásodat, tűréshatáraidat kitágítani, közérzeteden javítani. Ha neadjisten spirituális céljaid is vannak az életben.. esetleg érdekel a meditáció, a tudat rejtelmei.. Nézd meg mit adhat neked a légzéstechnika.

Légzéstechnika tanfolyam célja

Légzéstechnika, pránajáma tanfolyam célja, hogy teljes körű képet adjon a légzés aspektusairól, lehetőségeiről, mind hétköznapi világi, mind spirituális tekintetben, mind elméleti, mind gyakorlati szinten. Mi köze a légzésnek az élettanhoz, az energiaszintedhez, a pránikus testhez, hogy hogy érzed magad, mi köze a stresszhez, az idő múlásához, a szenilitáshoz, a hosszú élethez, a módosult tudatállapotokhoz, a meditációhoz, stb. Nem csak a jóga légzéstechnikáit tanuljuk meg, hanem szeretném bemutatni egy légzéstudatosabb, kiteljesedettebb életmód alapelveit is. A jóga hagyomány képzeteit, kifejezéseit igyekszem modern, nyugati analógiákkal megvilágítani, megragadhatóvá tenni, és önmagunkra vonatkoztatni.

Tematika 1. rész

 1. Légzés és testi élettan: a légzés fiziológiája, anatómiája, működése, élettani hatásai, fajtái, technikái, helyes (teljes) és helytelen (felszínes) légzés és hatásai, légzések: hasi légzés, rekesz légzés, teljes jóga légzés
 2. Légzés és energetika: légzés és idegrendszer, jobb és bal oldal, pingala és ida nádi, szimpatikus és paraszimpatikus idegrendszer, jógaanatómia, szubtilis vagy energetikai test, hasi és mellkasi (erő)központok, valamint a rekeszizom szerepe a légzésben, az életben és a spirituális önmegvalósítás során, légzések: kapalabhati, basztrika, nadhi sodhana
 3. Légzés és elme, tudatállapot: légzés pszichológiája, légzés és agyhullámok, légzés és (jóga) tudatállapotok (jagrat, svapna, susupti, turiya), légzések: uddzsaji, brahmari
 4. Légzés és gyarapodás, Taoista légzések: feszültség-, akadály-, stresszoldás – avagy a rendszer kisütése, tűzlégzés, gyűjtőlégzések, tározók a testben – avagy a rendszer feltöltése, vesék és vitalitás, veselégzés, keringetés, taoista légzések, légzés és tartás, légzés és mozgás összefüggései, áramlás, flow, sejtlégzés, légzés az én és a növekedés szolgálatában, fenn-lenn, kinn-benn, elöl-hátul kapcsán yin-yang alapelvek, szív és tüdő viszonya

A Légzéstechnikák tanfolyam 2.rész jobban boncolgatja a légzés kifinomultabb vonatkozásait, a karma, önismeret, tantra és meditáció terén. A teljes folyamat a testitől halad a szellemi felé. Az 1. részben megismert durvább légzéseket, a kifinomultabb légzések követik, hatásukban is.

Tematika 2. rész:

 1. Önismeret, karma: lélekzet szabályozás; patandzsáli astangája (8 lépcső): pratjahára, dárana; légzés és karma, karmikus összefüggések, szamszkárák (karmikus csírák), légzések: nadi sodhana
 2. Átalakulás, tantrizmus, belső alkímia: a személyiség avagy a tudat szerkezetének transzformációja, átalakítása; tantrikus alkímia, tantra jóga; bandhák (zárak): mula bandha, uddijána bandha, dzsalandara bandha; grantik (gátak), a kundalíni akadályai, rekeszizom alkímia, az önátalakítás művészete; légzés: uddijána bandha, tri bandha, basztrika
 3. Nondualitás: patandzsáli astanga 7-8: djána, szamádhi, tudás és bölcsesség, vélt tudás, nézeteken túl, ritmus és szünet gondolatok és lélegzetek közt, tértudatosság, légzés metafizikája (kumbaka, susumna nadi). Lézgzésvisszatartás kumbaka, nadi sodhana.

Tanfolyam részvételi verziók

Az online hozzáférés: a felvett órák videók formájában megtekinthetőek, egyénileg tetszőleges időpontban elvégezhetőek, többször is megtekinthetőek, ha ismételni szeretnéd és örökre szól, tehát később ismét felhasználható. Elvégzéshez ajánlott gyakoriság a heti 1 lecke.

1 lecke: 120-135 perc, 25% elmélet – 75% gyakorlat.

A teljes tanfolyam: 7 lecke + jegyzet + opcionális egyéni konzultáció online.

Részvételi verziók:

 • 1. rész: 1-4. lecke – 11.900Ft – bizonytalan vagy a teljes folyamatot illetően vagy hogy neked való-e? csak a kurzus első felére nevezz be, 1 hónap múlva eldöntheted, hogy folytatod vagy nem, ezt jelezd a megrendeléskor kommentben és erről kapsz számlát!
 • 1+2. rész: 1-7. lecke – 20.900Ft – teljes kurzus – az egészet akarod, mert így kerek, ehhez bónusz 30p egyéni konzultáció is jár ajándékba

Kérlek minden esetben vásárold meg a teljes tanfolyamot a MEGVESZEM gombra kattintva és jelezd komment mezőben, melyik verziót szeretnéd!

Ingyenes betekintő videók

Nézz bele a leckékbe itt egy gyakorlat és itt egy elmélet.

Rólam

2001 óta foglalkozom jógával, tantrával és buddhizmussal, 2007 óta foglalkozom a tai chi szellemiséggel és harcművészettel. 2011 óta tanítok, jógát, tai chit, chi kungot, illetve vezetek önismereti csoportokat, tartok bodywork programokat, tisztítókúrákat, táborokat, elvonulásokat. Rendszeres tanfolyamaim, workshopjaim online is elérhetőek. Egyéni kezelések során integrál jóga terápiát végzek, amely magába foglal TestTudat(osság) fejlesztést, bodyworkot, illetve jóga-, chi kung-, légzés-, és mozgásterápiát.

Visits: 2941
User Avatar

Sápi Ádám,
chi kung, tai chi, jóga oktató, buddhista dharmatanító, harcművész, mozgásterapeuta

TAICHI kapcsán: 2007 óta gyakorlok több féle chi kung, tai chi stílust és kung fut. 2013 óta tanítok életerő fejlesztő (Bian), 8 brokát, évszakspecifikus meridián és 5 elem alapú chi kung gyakorlatokat a jóga mellett. 2014-ben nemzetközi Integral Tai Chi oktatóit szereztem, tanítottam integrál tai chi 10 formát és flow szériákat, toló kezeket (tui shou) és klasszikus tai chi chuant a Buddhista Főiskolán, Arany Hegy és Compass Hungary egyesületekben, Aum, Asram és több stúdióban is Bp-en és Berlinben. 2017-ben állt össze bennem a Tai Chi Flow koncepció, amelynek 3 forrása az Integral Taichi, a Yang TaiJiQuan és a Wudang stílusú belső harcművészetek. A TCf egy saját rendszer 4 szinttel, amely integrálja a klasszikus és modern taichit, amelyhez a felkészítő szintek révén kezdők is könnyen be tudnak kapcsolódni és egyből taichi élménnyel gazdagodnak, a haladók számára pedig az elmélyítő szintek állnak rendelkezésre, amelyben képességeiket és a taichi haladó szintjeit és az alkalmazást gyakorolhatják. A TCf rendszer modulárisan felépített, személyre szabható, így jobban fókuszálhatsz arra, ami téged érdekel: egészségmegőrzés, energetika, mozgáskultúra, flow, harcművészet vagy önismeret. A TCf rendszer több éves képzési tervvel, iskolaszerűen lehetőséget teremt a tanulásra, gyakorlásra rendszeres órák, hétvégi workshopok, rövidebb tanfolyamok, hosszabb képzések és táborok-elvonulások formájában, online és élőben, Budapesten és több helyütt vidéken is elérhetővé téve a taichit mindenki számára.
Rólam bővebben: itt,
Facebook: itt,
Youtube: itt,
Tai Chi témájú írásaim: itt,
Tai chi oktatásról: itt,
Tai Chi flow rendszerről: itt

*********************************************

JÓGA kapcsán:  A jógámat többféle hatás formálta az elmúlt 20 évben (hatha, tantra, himalaya, kundalini, ashtanga, vinyasa, integral), nagyjából 10 éve tanítom és még mindig változik, mint az Élet. A címkékkel mindig is bajban voltam, mostanában Vinyásza vagy Integrál jógának hívom, amelyben a légzéstechnika és a test-tudati fókusz hangsúlyos. Mivel a rizskeksz látvány nem csillapítja az éhséget, legjobb ha kipróbálod. Az órákon lesz részed kihívásokban, erőfeszítésekben, belső hőben, dinamizmusban, áramlásban, izzadásban, nyújtásban, felszabadultságban, egyensúlybakerülésben és relaxban. Fejlődsz és jobb leszel stresszkezelésben, vitalitásban, jól-létben, egészségben, megtestesültségben, fókuszban, kreativitásban, jelenlétben, elégedettségben, belső Csendben. Jógikus-ájurvédikus tisztító gyakorlatokat 10 éve csinálok csoportban és egyéniben is, évente többször is, táborokban is.

Ádám tevékenységeiről bővebben: itt,
Facebook: itt,
Youtube: itt,
Online képzések: itt,
Online kurzusok: itt

*********************************************

Rólam:2001 óta foglalkozom jógával, tantrával és buddhizmussal, 2007 óta foglalkozom a tai chi szellemiséggel és harcművészettel. 2011 óta tanítok, jógát, tai chit, chi kungot, illetve vezetek önismereti csoportokat, tartok bodywork programokat, tisztítókúrákat, táborokat, elvonulásokat. Rendszeres tanfolyamaim, workshopjaim online is elérhetőek. Egyéni kezelések során integrál jóga terápiát végzek, amely magába foglal TestTudat(osság) fejlesztést, bodyworkot, illetve jóga-, chi kung-, légzés-, és mozgásterápiát.

Szólj hozzá